Thanks A Lot Guys ;D

Tuesday, June 30, 2009

kembali pulih..syukur alhamdulillah :D

rindunye kat blog aku ni..lame x update kan..actually server kt opis aku dah ok petang jumaat aritu..tp mase tu dah nak balik dah...bile nampak org2 SUK tu turun so maknenye server dah ok ler tu...yeayyyy!blogger-emoticon.blogspot.com hatiku melompat girang..hehe..leh lompat dalam hati je la...tp baru arini aku update blog sebab kemalasan yang melampau n semlm aku cuti...

ni nak story pasal last 2 weeks..saje je peram citer ni jadikan pekasam..hehe..suprise! 17/06/09 (rabu) pas balik keje aku trus singgah watsons..niat di hati nak beli pencuci muka je..pas tu dah dok dalam watsons tu kan mata gatal je melilau sane sini..tetibe ternampak pregnancy test..nak beli ke tak? nak beli ke tak? ish...! beli je la..saje nak test..ngehngeh...blogger-emoticon.blogspot.combalik je umah petang tu gak aku trus test..tak sabar2.hehe...n the result...............jengjengjeng.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


nampak tak ade 2 lines...horayyyyyy! blogger-emoticon.blogspot.comhatiku gumbira. tapi betul ke ni? sebab line tu cam tak clear je..ye la aku mane ade pengalaman bende2 camni..trus bwk tester ni tunjuk kt mak. dengan selamber je mak aku ckp "org dulu2 mane ade gune bende ni..mane le mak tau".. ayooo... pastu mak aku tanye kalau 2 lines tu maknenye pregnant ke? yeeeee mak....."ha maknenye pregnant le tu"...

pasal hal ni aku tak kasi tau dudu lg.kebetulan petang tu dia tak balik keje lagi.so aku diam je la.wat cam takde pape.takut kalau bgtau awal2 nnt dia over excited plak..so 1st test aku tak puas hati..esok bangun pagi aku nak test lg.nasib baik aku beli tester tu dua..hehe..

so the next day tu 18/06/09 (khamis) jam bunyi je kul 6pg aku trus masuk bilik air terus je aku wat test lg skali..tgh dok tunggu tu dalam hati dugdagdugdag...dan skali lagi resultnye...

yup....2 lines...hehehe...happy sgt2.tp still tak citer gak kt dudu..tunggu......hihi.so pagi tu g opis mcm biase.bile nk g breakfast ngan dudu lepas order sume baru aku bukak citer pasal hal ni..aku trus tunjuk tester ni kat dudu..wah..! senyum lebar la dia..ayat pertama yang kuar dari mulut dia.."awak pregnant ek..kirenye sy ni xde la masalah..." wei.....ayat tak bleh blah..ape la dudu ni...pastu trus la dudu berpesan dengan panjang lebar..pas ni kene jage diri elok2, jgn lasak2 sgt (lasak ke aku ni?), makan kene jage, itu tak bleh, ini x bleh...byknye tak bleh...rileks la yang..huhu

so dudu decide next week baru g jumpe doktor..so ari rabu (24/06/09) aku ngan dudu pun g la wat check up kt klinik..tp g klinik biase je..malas nak g klinik gomen..nnt dia suh trus wat buku merah lak...nanti la dulu.so pas dah check sume doktor sahkan aku dah 10 weeks pregnant...syukur alhamdulillah...so harap korang dapat doakan kesihatan aku dan juga baby..amin..............

11 comments:

Dee said...

tahniah hana!! wah..lepas ni mesti citer best2 je..

adi's wife said...

jengjengjeng.. cite nila dinantikan hehehe

~zuraiwan~ said...

tahniah hana...bjaya pregnan kan...hana brp lama dh kawin? sorry ek tnya...kite excited nih..

cookie devine said...

congrat.mmg sah suami anda lelaki gitewww.hopefully ur baby looks like u n ur hubby.

Rinna said...

Alhamdullillah.. Tahniah.. nak dapat baby yer..
Moga Hana dan baby sihat ok.. :)

CINTAMANISZ Lite said...

Ari tu akak dh ucap tahniah kan? Aa..nak ucap lagi sekali lah ye..jaga diri baik2 tau! Jgn terlanggar bendul, hehe

Hana Kamaruddin said...

Dee...TQ sis..insyaallah.sy pn tamau cter2 yg x best ni.

adi's wife....hehe..mmg dh lame nak cter za tp x berkesempatan...

~zuraiwan~....TQ zura...hehe xpe..hana kawen br 10 bln 3 minggu..x sampai sethn pn lg..

cookie devine...TQ sis..hopefully camtu la.klau x nnt org kate anak org laen lak..huhu

Rinna....TQ sis rin.. ;p

CINTAMANISZ Lite....ye kak..sy pn nk ckp TQ lg skali..hihi.mmg dh langkah bendul pn mase kawen aritu..hehe

iedaLUVsham said...

HANA!! TAHNIAH!!! BESHHNYER!!!

Hana Kamaruddin said...

iedaLUVsham..... tq ieda ;D

syafida_88 said...

kak nnnnn...congrat.....
smoga dpt baby cumil...cm fyda...hahah...
jaga..jgn kasar2 sagt..heheh...bak kata cik mat..hhehe

ikiqzana said...

hana.. taniah.. seronok nyer.. aritu pon zana ingt prenant gak.. lewat 5 ari.. last2 ari jumaat lepas kuar dh.. huhuhu... sedih.. xpe cuba lg..