Thanks A Lot Guys ;D

Friday, July 31, 2009

sup thailand

semalam balik keje terus singgah pasar malam sebab nak beli sup thailand..sape penah makan? sedapppp....! rase dia masam2 skit.tak macam sup biase yang kite makan tu..ade sup campur, sup daging, sup perut, sup lidah...yong aku gtau rase dia lebih kurang macam mee celup..mee celup ni popular kat kelantan..tapi aku tak penah makan pun..

ni sume bahan2 utk sup tu....


yang penting sup yang kite order tu akan dibuat mase tu gak..sup tu bkn ready made..mase tu la akak ni letak gula garam, cili, dan segala macam bahan2 lg..tu yang best tu...kalau tgk akak tu buat bukan main laju tgn dia dok letak bahan2 tu....

ni le rupenye sup thailand tu...nampak mcm bihun sup biase tapi rase dia lain skit..bukan lain skit tapi lain byk.huhu..kalau berkesempatan sila la try...gerenti tak menyesal...

*aku promote sup ni bkn bermakna aku dpt makan free ok ;p..

8 comments:

adi's wife said...

sup thailand mmg sedap..
ritu balik sempatla makan metua bwk..
dia ade rs masam2 then kitorang minat pedas
ditambah plak rs pedas2 tu cedapnyeeee...

Rinna said...

Tak penah lah lagi try sup thailand..kat kedai cam na ada sup nie ekk.. Selera tgk sup tuh.. :)

Hana Kamaruddin said...

adi's wife : betul tu za...akak skrg ni every week mmg beli..za jgn teringin lak k :)

Rinna : kak rin..sup ni org beli kt pasar mlm kt umah je..kalau nak rase akak kene dtg taiping la kak...kat tmpt lain x sure ade jual ke tak..

CINTAMANISZ Lite said...

Amboi hana..baby nak makan sup thailand ye? Pasar malam mana jual ni? akak nak terjah lak pi beli ler..

Rona Realiti said...

kat mana kedai ni akak...!?

kalo kk..
saya suka makan kat restoran benteng...
makan sup torey...
sedap beb...

Dee said...

x penah lagi cuba..

cookie devine said...

Lapar tgk sup nih.kat mn ehh kalu nak cr?

hajarus said...

xpernah try makan lagi... katner senang nak cari yer... teringin plak nak rase...