Thanks A Lot Guys ;D

Wednesday, October 21, 2009

nampak muka aku tengok nombor je ingat duit

wah....! panjangnye tajuk.hehe...dah lama rasenye tak menulis.. macam yang aku bagitau dalam n3 lepas, aku tersangat la malasssssss dan banyak keje... so petang ni tetibe penyakit M tu menghilang kejap so aku update la blog yang dah lama berhabuk ni... 'baju' pun aku dan tukar baru. dengan harapan aku kembali rajin mengupdate blog..insyaallah......... :D

sebenarnye ni aku nak citer skit pasal keje aku...sape2 yang biase baca blog ni rasenye korang tau kot salah 1 keje aku ni menguruskan kemiskinan. tolong itu, tolong ini, sumenye untuk membantu orang2 miskin untuk ringankan beban dorang... so bile aku ni g je umah dorang untuk hantar surat or lawatan mesti dorang ingat dapat duit.. nampak muke aku je ingat duit..duit..duit..duit.......ye pakcik, uncle, apek, saya tau korang susah tapi jangan la nampak muke saya ni trus ingat duit.. aritu pun dah riban2 dah korang dapat. tak kan gomen nak kasi lagi kot. huhu...

ni tak tau la korang tau ke tak tapi setakat yang aku menguruskan hal kemiskinan ni memang banyak gak la duit dan bantuan2 lain yang gomen sediakan untuk golongan miskin ni...dapat duit, amanah saham, nanti nak dapat beras lak.. tak bersyukur lagi tak tau la...ok berbalik pasal cter duit tadi sebenarnye camni. ade sesetengah dorang ni tak tau membaca. especially cina ngan india yang dah tua... so bile aku kasi surat je then dorang bukak nampak nombor je ingat duit...

apek : ini lua puloh linggit mana cukop...
aku : apek...itu bkn 20 ringgit tapi 20 haribulan. nanti apek kene datang opis...

apek : ini lapat ampat linggit 3 kopang manyak sikit oooo........
aku : apek...ni bkn duit..itu jam pukul 4.30ptg

ni la antara situasi aku bercakap ngan orang2 tua yang tak tau membaca...tapi nombor kenal lak...pelik aku..kadang2 tu memang menguji kesabaran...nak terangkan kat dorang amik mase dekat 10-15 minit....tapi disebabkan dah biase sangat so aku rilex je la..lagipun kesian kan...hehe

ok ni je la yang aku nak potpet pun. haha...nanti kalau aku rajin aku update lagi k...daaaaaa

6 comments:

mizzyN said...

mencabar dan menarik ye keje ko.
tang duit tu dia hafal la dengan jayanya. pastinya titik perpuluhan dan koma dia faham.
kalau salah faham kang 1,000.00 diingat singgit plak.

teruskan berkhidmat untuk masyarakat ye yeah

Hana Kamaruddin said...

huhu..mencabar mental dan fizikal..kenkadang aku lak yg pening dok tgk or kire byk sgt duit...hehe

nway thanks :D

cybernetic88 said...

haha. bnyk bersabar k. besr pahala kamu tau =). bgus truskan ye.

Hana Kamaruddin said...

mmg kene byk sabar pun..klu tak dah lame dah mintk tukar jabatan lain..huhu

Dee said...

kahkahkah..lawak gak eh..tp org tua mmg gitu..arwah bapak akak dulu pun buta huruf..tp tang nombor tau beb..org meniaga katakan..hehehe..

Hana Kamaruddin said...

Dee : mmg lawak pun kak...kdg2 rase cam ckp ayam ngn itik lak..dia tak paham sy pn tak paham..haha!