Thanks A Lot Guys ;D

Thursday, November 19, 2009

sebelah kiri la plak

semalam pas keje amik mak kat umah trus zass g giant sebab mau beli periuk. tetibe beli periuk tau. bukannye ape sebab murah tu yang semangat g beli. kat giant tak lama pun. dalam kul 7 lebih dah gerak balik. so b4 sampai umah singgah pasar malam jap sebab nak beli makanan. mase tu dalam kul 8.05 malam. kat pasar malam pun kejap je. dalam kul 8.30 malam dah nak gerak balik. masuk je kete then rase tak sedap ati. rupe²nye................
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



cermin kete pecah.MyEm0.Com geram gile....! tapi nak wat camne bende dah jadi. 2, 3 bulan lepas cermin blakang aku pecah. tu sebab anak sedare aku potong rumput then batu terpelanting kene cermin kete. ni kene cermin belah kiri lak. dugaan betul. tapi alhamdulillah tak de pape yang hilang. just bag mak je yang lesap. mesti orang yang amik tu ingat dalam beg tu ade duit. padahal mase g pasar malam tu mak bawak wallet ngan hp. tak tinggalkan ape pun. beg tu kosong...

hoi pencuri! kalau ko amik periuk yang aku baru beli tu bleh gak ko jual. ni amik beg mak aku habuk pun tarak. hahahaaaa! (macam la pencuri tu baca blog aku.hehe..)

moral of the story jangan tinggalkan pape barang dalam kete yang leh menarik minat orang untuk mencuri barang tersebut. walaupun beg kosong. kalau tak jadi cam aku. dah kene ganti cermin kete baru. huhu...hati² ye kengkawan... MyEm0.Com


4 comments:

BeLLezA said...

ish2 tkutnya
smpai pch2 cermin sgla bagai
haa hri tu my dad pny kete pn kena jugak..
tp cermin tak pecah
die blh bkk pntu kete,xtau la camne die buat kan tapi nsb baik takde pape dlm kete tu..
yg ade syiling je pun..tu pun lesap..
mmg teruk prngai org zmn skang ni...smpaiwit syiling pn nk kebas..huhu

Ena said...

cian awak.. banyak2an bersabar yer..

Dee said...

sbb tu dee x penah tinggalkan apa2 beg dlm kereta..suma simpan dlm bonet..walaupun paper bag..sbb dorang tau ada beg..bukan dorang tau beg tu ada isi ke tak..kwn sy pun penah kena..padahal beg tu hya berisi pampers, susu anak n telekung..hati2 ye..

CINTAMANISZ Lite said...

hmm...mmg byk kes cenggini. Tinggal handbeg, beg kamera, beg laptop...dorang ingat ada isi...tu yg dorang bg pecah cermin keta...
Selalunya..tindakan kurang bijak ni (yg mencurik takde guna teknologi canggih, hehe) adalah mat gian aje.