Thanks A Lot Guys ;D

Tuesday, June 30, 2009

kembali pulih..syukur alhamdulillah :D

rindunye kat blog aku ni..lame x update kan..actually server kt opis aku dah ok petang jumaat aritu..tp mase tu dah nak balik dah...bile nampak org2 SUK tu turun so maknenye server dah ok ler tu...yeayyyy!blogger-emoticon.blogspot.com hatiku melompat girang..hehe..leh lompat dalam hati je la...tp baru arini aku update blog sebab kemalasan yang melampau n semlm aku cuti...

ni nak story pasal last 2 weeks..saje je peram citer ni jadikan pekasam..hehe..suprise! 17/06/09 (rabu) pas balik keje aku trus singgah watsons..niat di hati nak beli pencuci muka je..pas tu dah dok dalam watsons tu kan mata gatal je melilau sane sini..tetibe ternampak pregnancy test..nak beli ke tak? nak beli ke tak? ish...! beli je la..saje nak test..ngehngeh...blogger-emoticon.blogspot.combalik je umah petang tu gak aku trus test..tak sabar2.hehe...n the result...............jengjengjeng.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


nampak tak ade 2 lines...horayyyyyy! blogger-emoticon.blogspot.comhatiku gumbira. tapi betul ke ni? sebab line tu cam tak clear je..ye la aku mane ade pengalaman bende2 camni..trus bwk tester ni tunjuk kt mak. dengan selamber je mak aku ckp "org dulu2 mane ade gune bende ni..mane le mak tau".. ayooo... pastu mak aku tanye kalau 2 lines tu maknenye pregnant ke? yeeeee mak....."ha maknenye pregnant le tu"...

pasal hal ni aku tak kasi tau dudu lg.kebetulan petang tu dia tak balik keje lagi.so aku diam je la.wat cam takde pape.takut kalau bgtau awal2 nnt dia over excited plak..so 1st test aku tak puas hati..esok bangun pagi aku nak test lg.nasib baik aku beli tester tu dua..hehe..

so the next day tu 18/06/09 (khamis) jam bunyi je kul 6pg aku trus masuk bilik air terus je aku wat test lg skali..tgh dok tunggu tu dalam hati dugdagdugdag...dan skali lagi resultnye...

yup....2 lines...hehehe...happy sgt2.tp still tak citer gak kt dudu..tunggu......hihi.so pagi tu g opis mcm biase.bile nk g breakfast ngan dudu lepas order sume baru aku bukak citer pasal hal ni..aku trus tunjuk tester ni kat dudu..wah..! senyum lebar la dia..ayat pertama yang kuar dari mulut dia.."awak pregnant ek..kirenye sy ni xde la masalah..." wei.....ayat tak bleh blah..ape la dudu ni...pastu trus la dudu berpesan dengan panjang lebar..pas ni kene jage diri elok2, jgn lasak2 sgt (lasak ke aku ni?), makan kene jage, itu tak bleh, ini x bleh...byknye tak bleh...rileks la yang..huhu

so dudu decide next week baru g jumpe doktor..so ari rabu (24/06/09) aku ngan dudu pun g la wat check up kt klinik..tp g klinik biase je..malas nak g klinik gomen..nnt dia suh trus wat buku merah lak...nanti la dulu.so pas dah check sume doktor sahkan aku dah 10 weeks pregnant...syukur alhamdulillah...so harap korang dapat doakan kesihatan aku dan juga baby..amin..............

Thursday, June 25, 2009

server down :(

kt opis aku skrg ni server down..tu pasal aku lame x update blog...sedih woooooooo.....harap2 cepat la server ni ok.nk wat keje pon payah :(...lgpn aku byk bende nk story ni....sabar ye kengkwn...miss u all..

Saturday, June 20, 2009

weekend

arini sabtu..esok ahad.maknenye cuti...yeay! bestnye...korang mesti ade byk plan kan weekend ni..aku setakat ni tak de plan pape lg..jap2 lg xtau la..dudu pun lum bgn tdo lg. tp aku dh mengadap blog.huhu..k la byk keje nk wat ni..kemas umah, basuh baju, bla bla bla....nway enjoy ur weekend.blogger-emoticon.blogspot.com




Friday, June 19, 2009

kunci kereta jadi senjata

lately ni byk sgt aku dgr psl kes ragut kan..kadang2 tu takut gak bile smpi ade yg terbunuh. pape pun ni aku nk kongsi sikit info @ cara yg boleh kite gunekn utk mempertahankan diri. mungkin ramai gak yg dh tau teknik ni tp bg yg tak tau tu bleh la blajar dan praktikakn...

kunci kereta jadi senjata, bukan hanya untuk perempuan tapi lelaki pun boleh gunakan teknik ini bile diragut.





hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yang kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima atau membuat sesuatu dengan baik berlandaskan kenyataan.


note : arini aku sgt malassssssssssssssss nk update blog. rase tak sedap badan. kalau bleh skrg gak aku nk blk umah pastu tdo...blogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, June 18, 2009

award from FIDA


minggu ni aku dihujani dgn award dan tag..TQ2...aku sker sgt.award kali ni from fida. bekas student praktikal kt opis aku last year...skrg ni last sem kat poli..amek akaun.kalau tgk orgnye cam tak cayer je budak ni amek akaun.huhu...jgn marah fidottt...fyi fida n sume org opis panggil aku N..name glamerblogger-emoticon.blogspot.com yang diberi oleh shima mase aku memula masuk keje..masalahnye glamer ke?kuang3...blogger-emoticon.blogspot.com


1. pastikan jantina anda ialah PEREMPUAN?
mesti la k.n ni pompuan fida..tak caye leh tanye en. rahmat..huhu..

2. copy badge sebagai award anda..
DoNe!

3. nyatakan 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan...
*selalu diberi keutamaan
*hak sebagai wanita/perempuan dibela
*leh pregnant
*org akan ckp cantik bkn hensem..hehe
*syurga di bawah tapak kaki ibu...
*bleh pakai high heels
*bile nikah dapat mas kawin..$$$$$


Wednesday, June 17, 2009

mari main games

ptg ni pas settle sume keje aku main games kt facebook.huhu..dah lame tak layan main games lame2 camni..selalu aku bukak kejap2 je sume games ni sbb byk keje.arini keje tak byk tu yang layan main games tu..best2!!

Barn Buddy

Happy Farm

Sorority Life

Pets Society

sampai 4 games aku layan..best tul..leka aku dibuatnye..makan gaji buta la petang ni nmpknye..hihi..so korang yang ade facebook tu leh ar try main games ni klu tak penah main..leh hilangkan tension bekerja..huhu

suke dapat award

award ni from ieda. TQ ieda..chomel n sexy...

ni plak award from zura. 1st time dpt award from zura..TQ yer..suke sgt!

Tuesday, June 16, 2009

tag lagi....;D


mari kite melayan tag arini. dapat tag ni from ieda. TQ ye..nnt tag le lagi..blogger-emoticon.blogspot.com


Rules: It's harder than it looks! Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name :

NORHANA BT KAMARUDDIN


2. A four letter word :

NOSE (kasut ke hidung? aku lovesss kasut)


3. A boy's name :

NAUFAL


4. A girl's name :

NAJWA (juek..lap u)


5. An occupation :

NURSE (tp aku tak sker.takottt)


6. A color :

NAVY blue..huhu


7. Something you'll wear:

NECKLACE


8. A food :

NASI AYAM


9. Something found in the bathroom:

NEON


10. A place :

NILAI, NEGERI 9


11. A reason for being late :

NOTHING..(saje suke2..hehe)


12. Something you'd shout :

NOOOOOO...!!!


13. A movie title :

NUJUM PAK BELALANG


14. Something you drink :

NESLO


15. A musical group :

NSYNC


16. An animal :

NIGHTINGALE (siap ngn gambo lg.aku tak tipu ok.huhu)


17. A street name :

NAJIB STREET, K.LUMPUR


18. A type of car :

NISSAN


19. Title of a song :

NOBODY - WONDER GIRLS (bkn wonder pets tau.hehe..)

NI AKU NAK TAG.......

blogger-emoticon.blogspot.comtak mau tag sape2..tp kalau korang nk wat dpersilakan...


Monday, June 15, 2009

selsema


pagi tadi pas mandi mase nak siap2 dtg keje byk kali aku bersin..maybe sebab sejuk kot.ye la malam tadi ujan..alhamdulillah..dah lame tak ujan.asyik panas je..
akibatnye masuk je opis aku dah kene selsema.bkn selsema khinzir ok.selsema biase je.huhu...sok sek sok sek..kene ekon lak tu.mata dah rase pedih2.jangan la kene demam..blogger-emoticon.blogspot.com dah lame aku tak demam wei...pas ni nak cari panadol..walaupun aku tak sker makan ubat tp akan ku gagahkan diri utk telan panadol...eeeyak!!




Thursday, June 11, 2009

sahabat


jangan engkau bersahabat dengan sahabat yang mana
dia begitu berharap kepada engkau
ketika mahu menyelesaikan masalahnya sahaja
sedangkan apabila masalah atau hajatnya telah selesai
maka dia memutuskan kemanisan persahabatan
bersahabatlah dengan mereka yang mempunyai ketinggian dalam melakukan kebaikan
memenuhi janji dalam perkara yang benar
memberi pertolongan kepada engkau serta
memadai dengan amanahnya atau sikap tanggungjawabnya kepada engkau
*Imam Umar bin Abdul Aziz*
blogger-emoticon.blogspot.comtime kasih pada sume kengkwn dan bloggers yang sudi menjadi kawan aku.semoga persahabatan ini berkekalan. ilebiu all...blogger-emoticon.blogspot.com

Tuesday, June 9, 2009

bantuan

blogger-emoticon.blogspot.compagi tadi my boss antar surat kat aku bgtau surat tu urgent.bile tengok date kat sutar tu kene antar b4 5 Jun 2009.aik..?arini dah bape ari bulan..tu date last week.camne ni...rupenye KPKT (kementerian perumahan dan kerajaan tempatan yang lambat antar surat tu.semalam baru dia faks.so bukan salah aku la kalau aku reply surat tu lambat...hihi

surat tu sebenarnye pasal bantuan kemiskinan..nak kasi bantuan umah..tu untuk sorang je.so aku pun bukak fail dok belek2 la sape yang layak dapat.then dapat pun sorang yang aku rase layak.trus kol penguatkuasa ajak g umah tu ptg dalam kul 2.30ptg.

ni jalan nak g umah org miskin tu.siap kene lalu kawasan kebun getah.pastu umah dia jauh masuk ke dalam...nasib baik naek hilux..

ni le rupe umah yang aku nak kasi bantuan tu..opppss...bkn aku lor...tp KPKT...harap2 permohonan diterima.amin...

kejap je aku kt sini.pas amik gambar aku trus balik.maklumat lain sume dah ade.tuan umah ni pun dah kenal ngan aku.sebab selalu berurusan ngan aku pasal kemiskinan ni..

balik je opis trus transfer sume gambar then email je kt KPKT.nasib baik dia suh email.cepat skit keje akublogger-emoticon.blogspot.com. tp tibe2 leh lak server down lak kt opis aku ni. geram tul aku...blogger-emoticon.blogspot.com dah tinggal nak tekan butang send je lak tu.sabar je la..nak wat baik ni mmg banyak dugaan.huhu..tak sampai 15minit server dah ok dah.nasib baik kejap je.skrg ni mmg opis aku selalu sgt server down..harap2 pasni takde la jd lg.susah aku nak wat keje..keje ape??? UPDATE BLOG ar....blogger-emoticon.blogspot.comhuhu...tak de smpi camtu kan..tp mmg betul la keje aku byk kene gune internet.klu internet xde golap la dunia aku di opis..huhublogger-emoticon.blogspot.com



Monday, June 8, 2009

malasing



arini aku rase sgt malas..ye la ari isnin kan...semlm cuti dok kt umah best je..arini kene keje mmg rase malas sgt..bgn tido pun lambat.huhu..

tapi...

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"




so korang pun jgn malas2 gak cam aku...look at the bright side.selamat bekeje..lalalalaaaaaa

Friday, June 5, 2009

mengejar masa


tadi aku bgtau kan tghari ni aku ade plan ngan shima n salina..plan menjadi...hooray! tepat kul 12.20 tghari kitaorg trus ke destinasi yang di rancang..ke mane? kami bertiga ke ipoh..hehe..k.kangsar ngn ipoh tak le jauh sgt..tol baru rm3.50 ajo..salina yang menjadi driver sbb kitaorg naik kete dia.memula skali smpi je ipoh trus ke umah tunang salina.hantar salina ke sane sbbnye esok dia nak ke JB bersame family tunang dia sbb ade kenduri.pastu aku ngan shima meneruskan acara meronggeng dengan menggunakan kete salina.huhu..kete tu kena bawak balik kuale sbb family salina nak gune..

1st destination kitaorg ke megopleks sbb shima mau beli makeup stick kryolan.shima ni baru nak berjinak-jinak dalam dunia makeup2 pengantin ni..so ngah mengumpul barang2 makeup le..pas dah beli kryolan tu trus kitaorg ke jusco..org punye la ramai..ye la jusco ade sale skrg ni..lgpn kan cuti sekolah..nasib baik parking senang dapat...pastu trus ke bod yshop..shima nak cari eye shimmer lak..ni aku le yang mengajar shima gune eye shimmer body shop.trus je dia sambar..huhu




body shop ngah wat sale..patut le ramai orang..gambar goyang sbb aku terpakse curi2 amik gambar..SA tu dok jeling2 je aku..nasib tak juling..hehe...



pas dah settle kt body shop aku ajak shima ke vincci..saje tgk2 kasut..aku kan pencinta kasut..tak sah klu aku tak g kedai kasut..huhu..pastu trus ke jusco lak..mau beli brg yg ku idam2kn..dah lame dah usha..baru arini dpt beli..yes! gambar lupe nak amik..pastu trus ke mc'd lak..masing2 lapar tp kitaorg tapau je..ye la kitaorg kan mengajar masa..then trus cabut blk opis..dlm kete aku mkn fries je..nk mkn beger susah sbb aku yang drive..dlm dok kejar masa tu pun lmbt gak sampai opis..dekat pukul 3.15 ptg baru sampai..nasib baik masuk ptg opis tak check punch kad..huhu