Thanks A Lot Guys ;D

Friday, July 31, 2009

sup thailand

semalam balik keje terus singgah pasar malam sebab nak beli sup thailand..sape penah makan? sedapppp....! rase dia masam2 skit.tak macam sup biase yang kite makan tu..ade sup campur, sup daging, sup perut, sup lidah...yong aku gtau rase dia lebih kurang macam mee celup..mee celup ni popular kat kelantan..tapi aku tak penah makan pun..

ni sume bahan2 utk sup tu....


yang penting sup yang kite order tu akan dibuat mase tu gak..sup tu bkn ready made..mase tu la akak ni letak gula garam, cili, dan segala macam bahan2 lg..tu yang best tu...kalau tgk akak tu buat bukan main laju tgn dia dok letak bahan2 tu....

ni le rupenye sup thailand tu...nampak mcm bihun sup biase tapi rase dia lain skit..bukan lain skit tapi lain byk.huhu..kalau berkesempatan sila la try...gerenti tak menyesal...

*aku promote sup ni bkn bermakna aku dpt makan free ok ;p..

Tuesday, July 28, 2009

dia tak nak..!

ari ahad lepas aku melepaskan rindu untuk berjumpe awish. tapi kejap je..mase tu my bff ejay nak balik ke nilai antar awish umah nenek dia.so singgah jumpe aku jap kt jusco cheras selatan...ye...weekend lepas aku g KL ngn mak aku.dudu tak ikut sebab bwk budak2 putera UMNO g BTN kt cameron highlands..saje je mak ajak g sane umah yong aku...

awish skrg makin aktif.mulut asyik membebel je.rambut pun dah tumbuh skit..tapi yang sedihnye dah la jumpe kejap je pastu awish tak nak lak kat aku..aku dukung kejap je pastu dia nangis..eeeeee....geram tau! ngan yong aku ok je dia nak.siap yong dukung bawak masuk jenjalan lagi..ejay pun pelik.selalu dia nak je kat sesape pun..ejay cakap maybe dia tak nak kawan ngan org baru dalam perut aku ni kot...tu sebab dia nangis..so baby boy la tu...

ntah la betul ke tak..tak kesah la boy @ girl...aku terima je..yang penting sihat dan sempurna..bile balik umah aku citer kat mak aku pun mak cakap bende yang same..cter kat dudu pun dudu ckp bende yang same...betul ke ek?

*entry ni tak de gmbr sbb bile aku dukung je awish nangis.so tak sempat nak snap gmbr .harap maklum...


Friday, July 24, 2009

awish

mohamad darwish mikael

rindu sama ini budak kecik..anak my bff ejay..lama dah xjumpe dia..last jumpe mase umur dia 2 bulan lebih rasenye....skrg ni dh 7 bulan..dah pandai meniarap..kepale pn dh botak.huhu...gmbr ni my bff mms kt aku..rindunye....makin tembam!

tgk tu..main pejam2 mata lak..
esok ibu ana dtg jumpe awish k...muahhh!blogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, July 22, 2009

burok perangai..hehe

nampak tak ape dlm beg plastik tu? hihi...leh nampak kot...

ni kasi full pic skit...

yup...rambutan kuning aka rambutan gading...asyik cter psl buah je..ye la skrg kn musim buah-buahan...huhu..rambutan kuning ni dudu beli semlm mase kitaorg lunch..ade org jual kt tmpt kitaorg mkn tu..dudu tanye nak x? ade rambutan kuning...laju je pale aku ni mengangguk.hahaha! best2..mesti sedap.aku mmg suke sgt ngn rambutan kuning ni..sbnrnye dah lame aku nak makan rambutan kuning ni..tp disebabkan batuk yang melampau 3 minggu lepas ku pendamkan hasrat hati.cewahhhhh! ni pun batuk tak bape nak elok lagi..tp lantak la.belasah je la...dah tak leh tahan...

mase kat kedai makan tu aku dah makan 4, 5 biji rambutan ni.tak sabar2...pastu balik opis malas la aku nak bwk masuk opis..tinggal je dlm kete..bile time blk je trus masuk kete..dah tak sabar2 nak mkn rambutan kuning tu..huhu

tgk tu..siap letak plastik rambutan kat seat depan ye.sebelah handbag...senang nk capai...

trus aku ngap rambutan tu sepanjang aku otw nak balik umah...haha! burok perangai..sambil drive sambil makan rambutan..nikmat betul..!

*sila abaikan rupeku yg pucat dan sememeh itu ;)

Jom Makan Durian


pagi tadi mase otw nak g keje nampak la bunting yang dok gantung kat tiang2 letrik...tulih kat situ ade program jom makan durian kt bukit gantang...rasenye sume org yang dok kt perak ni especially org2 taiping mmg tau pasal event ni..tiap2 tahun mesti buat..dan tiap2 tahun gak la aku x penah pegi...huhu..ayah aku je yang rajin pegi..malas la.ramai gler org......

so sape2 yg dok kt perak atau nak dtg perak weekend ni leh la singgah bukit gantang pekena durian...leh makan sampai muntah..enjoy blogger-emoticon.blogspot.com

Tarikh : 25 Julai 2009
Tempat : Padang Awam Bukit Gantang

Friday, July 17, 2009

rindu.... :(

lamenye tak update blog....rindu sgt2 sebenarnye...dah berhabuk rupenye blog aku ni..hehe....sori ye kengkwn sume..bukan tamau update tp bile bukak je blog rase cam nk termuntah pun ade..tatau la sindrom ape yang melanda...huhu..tp yg pasti setiap ari mesti visit blog kengkwn sume..cuma tak tinggalkan jejak je...

pasni aku akan cube rajin2kan diri utk kembali aktif mengupdate blog...wei...sooooo many 2 story tau...pape pun esok dah weekend.aku takde plan ke mane2 pun..dudu lak ade perhimpunan umno..TPM dtg rasmi..pape pun happy weekend utk korang sume...!




Monday, July 6, 2009

penyakit M menyerang....!

banyak bende nak cter tapi tak cter2 gak..cmne ni? simpan je wat pekasam? hahaha...! ya ampun.....bile penyakit 'M' aka MALAS menyerang memang la tak dapek nak nolong...ntah la..lately ni mmg aku malasssssss sgt..bkn takat nk update blog je...malas nak masak, malas nak kemas umah..(nasib baik dok ngan mak tau...ngehngeh) yang aku tau bile cukup time je "dudu, kite lapar!"..."mak, org lapar!"....yang tu aku rajin...hahaha....lagi 1 yang pasal malas nak masak tu bknnye ape..sebab setiap kali kalau aku masak mesti makanan yang aku masak tu aku tak makan..ntah la rase tak sedap..nak termuntah kalau makan. tapi orang laen makan ok je...dah byk kali aku try masak..pastu confirm aku tak makan..last2 dudu cakap tak yah la masak..tu yang wat penyakit 'M' semakin menebal tu...hahahaaaa!

fyi tiap2 pagi nak g keje pun aku rase malas...org laen masuk keje kul 8 tapi aku pkul 8.30 baru nmpk batang idung...boss aku pun redho je la...tp nasib baik bile kat opis aku tak de la ngantok ke ape...ok je...just bile nak start the day tu yang aku malas....adoi....nak wat cmne ni?

bile weekend pun aku malas nak kuar...dok terjelepok je kat umah...tapi kalau dudu ajak makan kat luar laju je aku bersiap...huahuahua....makanan tu heaven bagi aku sekarang ni...bleh? tapi tetap juga malas nak amik gmbr2 makanan walaupun kekadang aku berpesta makanan : D...

harap2 penyakit ni cepat2 la hilang...org ckp takut nnt baby pun jadi malas..betul ke? tamau2...so korang kalau rase2 lame aku tak update cter tu paham la ek...adios!





Wednesday, July 1, 2009

laparrrrrrrrrrrrrrrrrr


mane la dudu ni....org dah lapar gler ni...blogger-emoticon.blogspot.comdah tak lalu nak makan biskut...arini dudu cuti lg..semlm pon cuti..asyik tak larat je..sakit2 badan..pembawakan budak katenye....aikkkk?blogger-emoticon.blogspot.comaku yang pregnant dia lak yang x sihat...huhu...nasib la yang...

pape aku bersyukur sebab setakat ni aku tak de mengalami sebarang alahan lg..mintak2 la sampai bersalin nnt tak de pape masalah..wahhh...! dah jauh dah pikir ni :D