Thanks A Lot Guys ;D

Monday, August 31, 2009

MERDEKA...!

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 52 tahun

MERDEKA...! MERDEKA...! MERDEKA...!

jangan dilupai jasa mereka yang berjuang untuk mencapai kemerdekaan.walaupun kita hidup dalam dunia yang aman damai sekarang ni tapi......

merdekakah kita?
adakah kita masih dijajah?

semalam baru 1st time aku berkesempatan tengok citer 1957 Hati Malaya....sedih sangat citer tu..sampai aku nangis la.huhu....sesape yang tak tengok lagi citer tu aku cadangkan korang tengok la.memang tak rugi woooo....

*pictures credit to GOOGLE. thank you.....

Saturday, August 29, 2009

deko bersama.......HANA!

baca je tajuk mmg tak bleh blah...hahaha...! konon teror sangat nak wat deko. tapi benda yang aku nak story ni simple je..sume org leh buat punye la.....

ari rabu lepas mase jenjalan kat pekan kuale aku ternampak ade org jual wall deco ni. hati terbekenan trus beli..murah je pun. b4 dis penah nampak wall deco ni kat ikea tapi mahal la plak.tak jadi beli.kuikuikui....

balik je umah trus semangat nak menampal bende ni..bukan nak kire siapkan juadah berbuka..ala..mak kan ade...'ape yang penting KERJASAMA'...hahaha! memang tak sabar betul...

gambar kat bawah ni le rupenye stiker wall deco tuh...

dah siap tampal sume dan hasilnye....wahhhhh..cantik! (sila tgk gambar di bawah) hahaha...tak malu puji diri sendiri...

kat bawah ni full pict..aku lekat kat dinding atas kepala katil aku..nampak ceria la skit bilik aku tu..hehehe....dudu pun cakap cantik...sker2...

so esok aku g beli lagi wall deco tu...corak yang lain lak..mak pun dah berkenan.nak tempek kat bilik mak plak..ceria la umah aku raya ni..tak yah penat2 nak cat umah...tampal stiker sudah...huhu...

*FYI cable network computer aku masih belum dibaiki.apek tu mungkir janji.dia tak dtg repair pun.AKU KECIWA...


Tuesday, August 25, 2009

apek...cepat la datang!

*N3 ni takde gambar.harap maklum...

adusss.....computer aku wat hal lak.cable network problem.nak gune sistem tak bleh, nak gune internet tak leh..susah aku nk wat keje.dugaan2.....

nak wat keje terpakse gune computer org laen lak.computer org paham2 la kan.mmg leh gune internet bagai tp problemnye ble aku nk update blog tak leh lak.asyik blank je.nk komen kt page kenkwn pun x leh.hampeh tul!

so last resort aku update gune hp je..tp nak cter panjang2 tak larat lak nak menaip.ye la..keyboard kecik..bleh tergeliat tgn ooooo!

nanti kalau computer aku dah ok aku update pasal citer2 ramadhan aku lak k...selamat menjalani ibadat puasa di hari ke 4.

APEK....CEPAT LA DATANG REPAIR CABEL NETWORK SAYA!

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan al Mubarak

sempena 1st day puasa ni aku dan dudu nak wish korang sume selamat menyambut ramadhan al mubarak.semoga kite sume mendapat keredhaan dari Nya..
aku juge ingin mohon ampun maaf kepada korang sume andai ade terkasar bahasa, terlanjur kata sepanjang perkenalan kite..


bile tibe bulan pose je kan mcm2 makanan yang kite teringin nak makan mase berbuka..kalau g pasar ramadhan tu kalau bleh tiap2 gerai nak singgah..sumenye nak beli.sumenye teringin..jgn begitu kengkawan..membazir itu amalan syaitan..

tp bulan pose ni sume hantu syaitan kene ikat kan..abis tu sape yang syaitan sbnrnye? jeng3.........
blogger-emoticon.blogspot.com

*gambar2 ni aku amik kat cik google.TQ

Friday, August 21, 2009

rama-rama

tghari tadi mase aku nak kuar g kat kete aku pastu nampak ade bende kat tayar kete..usha dekat skit rupenye rama-rama..besar lak tu..org tua2 kate kalau rama-rama masuk rumah ade orang nak dtg..ni kalau rama-rama hinggap kat kete sape lak yang nak naik kete aku? ke menunjukkan petanda yang tayar kete aku semakin botak? RABAK la dudu.....hehehe


Happy Weekend dan Selamat Menyambut Ramadhan
blogger-emoticon.blogspot.com

JOM BUAT DUIT RAYA..!

STICKY MOOD ENTRY
scroll down for the latest entries..tq

pagi semlm jln2 kt blog sis zana...ade n3 pasal ~MANA TAHU REZEKI~...bile cter bab2 duit ni sape yang tak suke kan? laju je mata aku baca n3 tu.pas abis baca cam berminat la plak.tp dok pikir2 gak.ala........kire ok la tu.kalau aku rugi pun RM5 je..bukannye byk pun...so aku trus register.tp akaun aku tak aktif lagi selagi aku tak wat payment...so hold dulu (rm5 pun nk hold ke?) kuikuikui....!

ptg tu gak kebetulan kak zana YM aku..pasal aku ade mintak address surat-menyurat bloggers kan (korang dh kasi ke blum?)..so pas dah kasi address sume kak zana tanye aku dah join ke blum DanaRaya.Com ni..aku ckp blum tp mmg nk join pun..so dengan panjang lebar kak zana yang baik hati ni terangkan kat aku cmne cara nak join..sampai la settle sume urusan bayaran.kak zana u r sooo sweettttttt!
blogger-emoticon.blogspot.com

so bloggers2 sume..ape lagi jom la kite join DanaRaya.Com..wat tambah pendapatan mase raye nanti..bak kate sis zana 'mane tau rezeki'...hehe...tapi kalau korang rase was2 atau duit ni haram sila abaikan ye (ayat ni hanya aku ngn kak zana je yang paham) hahaha! so kalau korang berminat sila klik kat SINI ye...thanks a lot!


Thursday, August 20, 2009

aku BUSY nak kasi DUIT

sehari dua ni menimbun lak keje kat opis (kalau takde keje mkn gaji buta la wei!)
blogger-emoticon.blogspot.com

nak kene settlekan pasal duit nak kasi kat orang miskin

sumenye ade 54 orang

sumenye sibuk bertanye 'bile leh dapat duit? pakcik ni kalau bleh nak dpt sebelum raye....'

'ye pakcik.sy paham.sume orang nak gune duit....'

adoi pening pale aku

ni la padahnye kalau wat keje sorang2

tapi kalau wat keje ramai2 lagi pening pale

takpe2...akan ku usahakan pakcik2 dan makcik2 sume dapat duit bantuan sebelum raye ok

caiyok...! caiyok..!

*gambar ihsan cik google.TQ

Tuesday, August 18, 2009

serangan tag

arini dapat tag from sis zana. sebenarnye dah lame tak buat tag ni...so layan je la

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi tag ini.

1. sudah kawen ade 2 org anak yg comel
2. peramah walaupun borak kt YM je
3. baik hati
4. soooo sweet
5. rajin komen kat blog aku

Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.
1. anak bongsu tapi tak manje..kui3
2. masih tido ngn bantal busuk n teddybear walaupn dah berlaki...haha!
3. suke shopping
4. malas lipat kain
5. suke tido

Nyatakan 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.
1. blogging
2. shopping
3. baca novel
4. makan
5. jalan2 cari pasal

5 orang penerima tag yang seterusnya.
gmah
ieda
sis rinna
sis @lona
key-one

**************************************************************

1-Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?
baru 5 bulan je...

2-Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda.Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?
takde wallpaper sebab aku gune theme..kalau letak wallpaper nnt tak nampak theme tu..

3-Berapa jumlah "contacts" yang terdapat di dalam handphone anda?
239 contacts

4-Sila masuk ke 'contacts' dan pergi pada huruf 'M'.Berapa kenalan yang namanya bermula dengan huruf M?
21 orang

5-Berapa jenis handphone yang anda telah guna selain handphone yang terkini?
rase2 ade la dalam 8 jenis kot...

6-Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan?Nyatakan mengapa?
Maxis - sbb ramai kwn2 ngn family aku gune maxis..
Celcom - sbb dudu gune celcom.so no ni mmg dia sorang je yg kol.hehe..

7-Nada dering yang anda gunakan?
ingatlah diriku - chandra ft sheila majid

8-Senarai top 5 yang anda selalu msg?
dudu, yong, shima, gmah, ej

9-Soalan terakhir.Nama orang yang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?
sweetheart+laling

10-Orang yang nak di tag?
bloggers yang same kat atas tu....

Monday, August 17, 2009

ATTENTION...!

salam ari monday..! ari yang rasenye sume org malas g keje...kuikuikui...blogger-emoticon.blogspot.com
aku juge begitu...arini dah 17/08/09 bersamaan 26 syaaban...kejap je mase berlalu..lagi bape ari je nak masuk ramadhan...bulan puase la tu..

so aku nak mintak jasa baik korang sume (followers)...leh tak emailkan alamat surat-menyurat umah @ opis kat aku...bkn nk kasi hadiah ke ape..tp kan nk dekat puase ni..pastu raye..mane ler tau kot2 terajin nak pos kad raya..kalau lg rajin+baik hati aku pos kueh raye skali...blogger-emoticon.blogspot.comlagipun aku nak address ni sume utk simpanan aku saje..bknnye nak gunekan utk tujuan tak elok k...no, no, no..!

so korang sume leh la emailkan alamat korang sume kat email aku ni:
hanakamaruddin@gmail.com

thanks a lot guys...!




Friday, August 14, 2009

beli ini...yey!


tengahari tadi mase rehat aku g beli bende ni ngan shima...suke! suke! suke!

ni kotak dia...nampak tak tulis pe kat atas kotak tu?

casing luar....cam wallet lak...huhu


ni la bende yang aku beli tadi.eyeshadow..ngeh3..dah lame tak beli brg2 makeup sejak aku pregnant aritu..jadi cam tak bape minat..so since aku dh miscariage aritu, semangat utk bermakeup kembali menjelma...

member aku shima yang suggest makeup ni..sbb dia dah gune...dia kate elok, tahan lama pastu senang nak tanggalkan..aku tgk dia pakai pun lawa je..makeup ni from arab..rege pun boleh tahan tak mahal sgt..so trus berkenan then mase tu gak nak g beli...tak sabar2..huhu (itulah perangai aku ye kengkwn) makeup set ni beli kat kak ida.kak ida ni dulu officer kat opis aku..sekarang dah berenti then wat bisnes..tak sabarnye nak gune...!

*ahad ni (16/08/09) opis aku ade wat sukan keluarga.aku masuk kumpulan HANG LEKIR.aku datang utk bagi sokongan je.sukaneka sume aku tak join.gud luck guys!

Flip Flap


lame dah teringin mende ni...rasenye sekarang ni kat kete mane2 pun mesti kite nampak bende ni..macam2 design...

mase memula bende ni kuar rege dia dekat rm20..tapi sekarang ni dah murah..sekarang ni rege bende ni dalam rm10 camtu...

tapi yang aku beli ni murah sgt...baru rm5.90 saje...percaye tak? kalau tak percaye pun kene percaye gak...sebab mmg rege dia camtu..kat kedai yang aku beli ni ade mcm2 design dan rege..start from rm5.90 dan yang paling mahal rm12.90...so aku beli yang paling murah..sebab kalau jahanam pun tak de la terase sgt kan....hehe

sekarang bende ni menggedik dgn jayanye di dashboard keteku :D

Thursday, August 13, 2009

Mesyuarat Agung

td dalam kul 2.30 ptg aku ngn dudu g kolam renang kuala kangsar...bukan nak swimming tapi ade meeting ANULEA..

punye la ramai org..sbb kali ni mesyuarat agung cawangan perak tengah..so PBT from Majlis Daerah Lenggong, Majlis Daerah Gerik, Majlis Daerah Pengkalan Hulu sumenye datang...yang sebenarnye aku datang bkn utk meeting tapi utk....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

amik duit..! pas daftar dapat la rm15..sape nak kasi free kan?hehe..dapat je duit aku trus cabut balik opis..aku balik ngan shima.dudu tinggal sane sebab dia AJK so kene attend meeting...

Woman In Black




arini saje je pakai hitam g opis..tudung hitam, baju hitam..kate org 'hitam itu menawan'..betul ke?

aku sebenarnye tak berape minat kaler hitam ni..baru nk berjinak-jinak...especially bile pakai tudung kaler hitam ni rase cam muka aku sembab..nampak gelap lak tu..huhu.ntah la.maybe perasaan aku je kot...

tapi bukan la sumenye hitam..nanti org ingat aku ngah berkabung org mati lak..baju hitam tu aku pakai ngan kain batik coklat..arini kan ari khamis..org gomen kene pakai batik..tak dapat full batik, kain batik pun jadi la ;)
blogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, August 12, 2009

08/08/09

08/08/09 bersamaan hari sabtu lepas merupakan our 1st anniversary...tahun lepas pada 08/08/08 (jumaat) pukul 10.30pagi aku sah menjadi isteri kepada rahmat sani...kejap je mase berlalu.dah setahun rupenye.....huhu.love u so much yang..!blogger-emoticon.blogspot.com

tapi takde sebarang sambutan pape..ye la aku kan baru je miscariage...so kene berpantang la.tapi dudu tetap gak nak bawak aku kuar lunch.bukan dinner ok...aku on je...mak cakap leh kuar tapi kene pakai stokin..pakai pun pakai la..aku tak kesah...huhu

yang best tu dudu tetap gak beli kek kat secret recipes.dudu kate tak best lak rasenye sambut anniversary tak de kek...tapi bukan beli sebiji hanya sepotong..jadi la dari tak de..pastu kitaorg g makan kat rasamas...makan nasi ayam je..tu je yang aku leh makan..lagipun ayam dia panggang..sedappp! disebabkan tak de mood nak bergambar mase tu so aku tak amik pape gambar pun..so kite layan pic mase nikah ngn wedding aku je la ek...jgn muntah lak ye..huhu

nikah

sanding

Tuesday, August 11, 2009

LOST

ni antara sebab musabab aku sudah seminggu tidak mengupdate blog..meh layan gambar kat bawah ni jap..tak banyak pun..3 keping je...

tanganku dicocok
baju PINK
aku terbaring di katil no 6

sila rujuk kembali tajuk entry aku.LOST....

sebenarnye aku miscariage pada 02/08/09 aritu..mase tu usia kandunganku 16weeks..uwaaaa..! sedih sangat.aku pasrah atas ape yang berlaku..maybe belum rezeki kami lagi...
03/08/09-05/08/09 aku kene tahan masuk wad..bercuti la aku 3ari 2mlm sensorang..pas discharge aku dapat MC seminggu..so arini baru aku start keje..setakat ni keadaan aku semakin pulih..thanks a lot kepada kengkwn yang visit aku kat hospital aritu dan sms bertanyekan keadaan aku...