Thanks A Lot Guys ;D

Wednesday, September 23, 2009

JIN NOTTI dan shopping :D

alopppppppp..salam sume.....ni nak story pasal aktiviti aku di siang ari tadi.. aku ngan gmah g ipoh..dudu tinggal sebab still tak sihat lagi. lagipun dudu tak bape minat tengok wayang. so malas nak pakse2..plan g ipoh untuk tengok wayang pastu shopping...yeay! baru arini aku boleh shopping. mase bulan pose aritu aku tak de shopping pape pun. just beli baju kurung aku ngan baju melayu dudu je for hari raye...so arini kire balas dendam la..hahahaaa! tapi xde la byk sangat pun yang aku beli..kasut sepasang (itu wajib.huhu) pastu baju 3, 4 helai..

kitaorg gerak g ipoh pagi sebab nak tengok wayang awal..takut nanti ramai orang lak. arini kan hari rabu. tiket murah so konpem la ramai orang kan..sampai ipoh dalam kul 10 lebih. lege orang tak ramai sangat. nak cari parking pun senang.. then trus g beli tiket..kat tempat wayang orang dah ramai tapi nasib baik tiket untuk show pagi still banyak lagi..so kitaorg decide tengok citer JIN NOTTI..sebab citer tu je yang start pukul 11.30..citer lain sume tghari...citer ni ok la..lawak. name jin2 ni sumenye kelakar..hahaha..!

b4 movie start tetap nak snap2 gak...dulik ape org nak kate...huhu.

abis movie kul 1 camtu....then kitaorg memulakan acara bershopping...masuk kedai tu, kedai ni, last2 ke jusco jugak...jusco sekarang tak de sale..so tak leh nak beli banyak2..pilih yang betul2 berkenan dan murah saje..hehe...dalam jusco ni pun kejap je..then perut pun dah wat gig kat dalam tu kitaorang trus g melantak...arini makan kat johnnys..gmah tak penah makan kat sini lagi..so dia agak excited gitu...k pas makan trus balik..lalu kat highway jalan jammed gler..tapi utk yang nak ke selatan la..maybe arini ramai yang nak balik kl kot. aku yang nak balik ke taiping ni perjalanan sangat lancar...

sila abaikan muke ku yang semakin mengembang itu...

gmah tersenyum simpul...hehe

seronoknye main bunga api

sebenarnye ni citer malam raye..tapi baru arini berkesempatan nak story.huhu..bile hari raye je mesti budak2 terutamanye nak main bunga api. main bunga api tak pe..tapi jangan main mercun k.. bahaya tu..leh putus jari kalau meletop....

aku sebenarnye dari kecik2 lagi tak bape minat sangat nak main bunga api ni. tak tau la pasal pe.. so sekarang ni bile dah besar tua bangka ni lagi la tak minat nak main bunga api.. so melayan anak2 sedare je la main bunga api..bukan main seronok lagi diaorang. stok bunga api ni beli kat kedai dekat umah je..murah skit. aritu g pasar ramadhan mahal giler diaorang jual bunga api..tak berbaloi rasenye nak beli...so kite layan gambar anak2 sedare aku main bunga api k...


Tuesday, September 22, 2009

eid mubarak 1430H

STICKY MODE ENTRY
scroll down for the latest entries..tq


sempena hari raya yang bakal menjelma ni aku dan en. suami aka dudu ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada saudara-mara, rakan sekerja, kengkawan baru dan lama, teman2 bloggers semua termasuk la silent readers.ececehhh...ade ke? cam ramai sgt kan..huhu

aku juga ingin memohon kemaafan andai ade terlanjur kate, terlajak bahase, terguris hati..mintak maaf ye semua...

ok...pada yang nak balik kampung tu berhati-hati la memandu ye..kalau penat, ngantok korang rehat la ye..ingat lah org yang tersayang...huhu

kad ni korang amik la ye..wat menambah koleksi kad raye..

blogger-emoticon.blogspot.com

Sunday, September 20, 2009

Suasana Hari Raya


hari pertama beraye. amacam sume...? mesti best kan. dapat beraye ngan keluarga tercinta. tahun ni beraye kat umah aku. pastu baru balik umah fil.. almaklum la dekat je.tak kesah sangat beraye umah sape pun..hehe..... tu plan asalnye tapi arini dudu demam la plak.. baring je dalam bilik. cian dudu... sebenarnye memang dudu da 2, 3 ari demam. ingatkan arini ok la..rupenye makin teruk lak.. maybe sebab semalam kene ujan kot..ye la semalam ujan sepanjang ari... gambar kami berdua nan ado..esok2 la kot baru nak bergambar..huhu

nway ni antara lagu peberet aku ngan dudu..memang suke sangat lagu ni..nampak kiut je anuar zain dalam ni..enjoy k



Friday, September 18, 2009

ambil kat sana, tempek kat sini

baru tadi sempat jenjln blog kengkwn...so byk yang tempek e-card..so aku amik le nak tempek kat umah aku lak.huhu...tq sume............
blogger-emoticon.blogspot.com


from kak dee. dia tempek 2 so aku amik le dua2....

from kak @lona

from kak rinna

from kak zana

from sis rasp

Tuesday, September 15, 2009

mood R*Y*

salam sume...tajuk nak sensored plak..hehe. lame aku tak update blog. 2, 3 menjak ni aku busy nak setllekan kasi duit bantuan kat orang-orang miskin. alhamdulillah sume dah selesai. ari jumaat lepas pukul 5.30ptg ade majlis penyampaian bantuan ngn majlis berbuka puase skali. lege aku keje dah settle..lalalaaaaaa
blogger-emoticon.blogspot.com

tak lame lagi dah nak raye....walaweiii........kejap je rase kite berpuase kan...korang sume pose cukup ke? aku dah raye dah. awal seminggu..kuikuikui...mati la nak kene ganti nanti...
blogger-emoticon.blogspot.com

baju raye sume dah siap? tahun ni baju raye aku ngan dudu beli readymade je. nak tempah dah tak sempat..

kueh tunjuk yang ditempah lak sume dah dapat. nasib baik dapat sekarang. kalau dapat awal2 tu alamatnye tinggal balang je la raye nanti. tak tahan godaan bile tengok sume kueh2 tu. kalau dah raye nanti tgk kueh pun rase tak lalu nak makan sebab byk sgt.huhu...tapi tahun ni kan aku terlebih rajin skit..sebab nak wat kueh raye. kuikuikui...tapi 1 jenis je la..kueh yang aku nak wat simple je pun. sbb tu aku rajin wat. plannye esok baru nak wat..pagi esok aku ade appoinment ngan doktor. balik tu leh la wat kueh..sebenarnye kueh tu aku dah wat dah last week. tapi dah abis tinggal balang je (sedap kot). haha..! perasan...! tu yang kene repeat wat lagi....

pada sesape yang kasi kad raye kat aku, aku ucapkan jutaan terima kasih...u know who u are.nak reveal dalam blog ni tak leh..sebab diaorg dah warning awal2 jgn cter pasal kad yg diaorg kasik..malu kot...blogger-emoticon.blogspot.comhehe....nak tunggu aku balas mmg dah tak sempat. so next year je la ek..dah lame sebenarnye tak dapat kad raye ni. kalau dapat pun ader la sekeping dua. dalam dunia serba moden ni asyik dapat sms ngn mms je. bile dapat kad ni rase nostalgia lak...

ok2...cukup la bebelan tuk arini ye. nak jenjlan kat blog korang lak. till next post.muahhhhh!

Friday, September 4, 2009

Happy Birthday YONG..!

salam jumaat sume.....arini birthday yong aka kakak aku yang ke 28 tahun. beza setahun je dari aku.huhu...subuh2 tadi aku dah wish pun kat dia. aku ade sorang je pun kakak. abang ade 3 orang. adik elek pocik...

yong sekarang ni keje kat upm. kalau aku g kl tu g umah yong la. lagipun senang sebab yong dok sorang2.. ye....kakak aku ni blum kawen. mase aku kawen dulu kire langkah bendul la. dapat la yong sebentuk cincin.hehe....

ni la yong aku..happy birthday yong! semoga panjang umur, murah rezeki dan cepat2 kawen. nak merase gak ade abg ipar.huhu...

same tak muka kami?

Wednesday, September 2, 2009

PELIK ke?

dudu selalu cakap aku pelik..sebabnye ade kene-mengena dengan 1 perangai aku ni..

aku sebenarnye sorang yang memang tak tahan sejuk..kalau naik kete pagi2 pun aku jarang pasang ekon. bile time tengahari je kalau panas sgt baru aku pasang ekon..tapi kalau kat opis dah memang confirm la ekon je memanjang kan...nak wat camno. selalu tu memang aku tak tahan sejuk. dah tutup ekon pun still sejuk lagi..

so ape yang aku buat bile rehat lunch time je masuk dalam kete bukak tingkap, pasang radio tapi tak hidupkan enjin..pastu aku dok la dalam kete tu dalam 15-20 minit..dengan harapan aku dapat panaskan badan..haha! bile ajak dudu teman mesti dia tak mau sebab dia kate gile la dok berkuap dalam kete..masalahnye aku tak rase berkuap pon..sedap je dok dalam kete tu panas2..haha!

tapi aku wat perangai camni kalau aku rase sejuk je la..kalau tak sejuk tak de maknenye aku dok dalam kete tu lelame..gile ke ape? mau berpeluh badan, tiak sume...hehehe....

PELIK ke perangai aku ni?
blogger-emoticon.blogspot.com

*arini pada pukul 3.40pm dengan rasminya computer aku dah ok.cable network tu dah tukar baru.tapi bukan apek yang datang repair tapi lencai..huhu

Tuesday, September 1, 2009

hobi lama

salam sume....wah2...! mesti best kan cuti lama..ni dah start keje jangan malas2 k..bulan puasa ni tak leh malas2.tak baik tau...hehe....

ni aku nak story skit pasal hobi aku. sebenarnye aku memang suke sangat baca novel. walaupun aku penah dengar ade kate2 sumbang yang kate orang yang baca novel ni jiwang karat. yeke jiwang? mane ade la....bukan jiwang tapi romantik gitu..kuikuikui....

aku suke baca je tapi tak penah beli pun..yong yang selalu beli. especially bile pesta buku kat PWTC..tiap2 tahun mesti yong g sane borong novel..dedulu mase aku still study kt uitm rajin la aku temankan yong g pesta buku.. tapi sekarang ni bile dah dok kat tepen ni tak de aku g pesta buku tu...

so yong balik cuti merdeka aritu aku pesan suruh dia bawak balik novel..dah lame sangat rasenye aku tak layan baca novel2 ni..dah nak dekat 2 tahun rasenye..asyik baca magazines je.hehe...

ni la novel2 yang yong bawak balik..5 buah sumenye...suke sgt...so sekarang ni aku busy menghabiskan mase baca novel2 ni la..1st novel yang aku baca tajuk dia Menanti Kasih daripada penulis feberet aku Norzailina Nordin..setakat ni jalan citer best dan memang tak penah mengecewakan..harap2 aku tak nangis la bile habis baca novel2 ni...hahahaaaaa!