Thanks A Lot Guys ;D

Monday, November 30, 2009

semalam aku ke.....


sini.....

(pic peta ni ihsan google)

Bandar Perda, Bukit Mertajam. sebabnye nak antar yong. arini dia dah start klas then exam kt usm. kene dok sane dalam sebulan camtu. actually abg cik (abg aku yang ke 3) dok kat perda ni. umah dia kat .........


kondominium mutiara. so antar yong sampai umah abg cik je. sebabnye yong nanti g usm merempit je. senang skit dari drive kete. barang² yong sume kawan dia amik bawak naik kete. ni 1st time aku g umah abg cik walaupun abg cik dah nak dekat setahun dok kat sini. huhu...cam jauh je kan taiping ngan perda tu.pas lunch bagai aku layan tenet jap....


ni la barang² yang yong bawak. banyak tul. maklum la nak dok sebulan. yong malas nak angkut banyak² kali. kalau ade break 2, 3 hari nanti dia lenggang kangkung je balik umah.

sambung cter tadi. pas aku dah settle tenet (main game sebenarnye) aku ngan yong g sini lak...


dekat je ngan umah abg cik.dah datang sini wat ape lagi kalau tak menghabiskan duit dudu. hehe....tapi tak de la banyak sangat duit abis pun. aku beli 5 helai baju baru rm69 je. sekarang kan ngah mega sale. so memang murah le. berbaloi-baloi. ape lagi kengkawan. serbuuuuuuuuuuuuuuuu........! shoping kat sini dalam 3 jam camtu pastu balik umah abg cik. pas maghrib terus gerak balik taiping.

mase otw nak balik ni ade cter lawak skit. mase tu dah nak masuk highway. aku leh lak tersilap g masuk highway menghala ke georgetown. haha! menggelabah aku bile baca signboard 'georgetown belok kiri'. pastu trus cakap kat mak 'rasenye kite ni salah jalan'. then aku berenti kat hentian sebelah jap (name tak ingat) kol abg cik tanye camne nak patah balik. gile btul kalau sampai ke penang. dah bertahun tak g sane. mau sesat larat. then aku follow direction yang abg cik kasi selamat la aku sampai ke highway menghala ke taiping balik. alhamdulillah...tu la laen kali jangan asyik nak potpet² je. pastu tak baca signboard main redah je. kan dah silap masuk jalan. pls be alert next time (peringatan utk diri sendiri). lalalalalaaaaaaaaaaaaa
MyEm0.Com

Friday, November 27, 2009

Salam Aidiladha

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada keluarga, saudara-mara, kengkawan, dan bloggers sekalian. ikhlas dari hana & rahmat. sape² yang nak makan nasi tomato tu jemput datang ke rumah ye. no rendang hanya lemang makan ngan serunding plus pulut durian...haha!

p/s : tahun ni raye aji rase cam tak raye pun. tak meriah langsung. nape ek? lupe lak..hati² di jalan raye...

Thursday, November 26, 2009

penyangkut selendang/tudung


malam tadi aku tak sabar nak tunggu yong balik. sebabnye yong bawak balik penyangkut selendang/tudung ni. aku beli online tapi yong g pick up. so tak yah la nak post. jimat skit duit...
MyEm0.Com

ni la rupenye pengangkut selendang tu. same je cam hanger biase just ade banyak lubang² kecik pastu sangkut ngan hanger kecik...

dah siap gantung sume shawl camni la rupenye. macam kat kedai lak rasenye. hehe... then sangkut dalam almari. tudung bawal sume lipat masuk laci. tak yah gantung. aku pilih kasih skrg k. banyak pakai shawl dari tudung bawal. sebab shawl ni senang skit nak pakai. so jimat mase...
MyEm0.Com

Monday, November 23, 2009

kek durian

ari jumaat last week aku cuti. pastu tetibe terajin nak wat kek durian. sekarang ni kan musim durian. so penggemar durian cam aku ni memang la tak leh tengok orang jual durian. mesti nak beli. kebetulan plak ari khamis aritu dudu ade beli durian. ni cubaan kali pertama aku wat kek ni. tah camne leh terpikir nak wat tah. bukak peti ais sume barang² ade so ape lagi. jeng³....

bahan²nye :

250gram buttercup
250gram tepung naik sendiri
180gram gula caster (kalau isi durian tu manis leh kurangkan gula)
200gram isi durian
4 biji telur
1 sudu esen vanila


masukkan buttercup & gula. pukul sampai kembang

then masuk tepung selang-seli ngan telur

dah sebati masukkan isi durian & esen vanila. pukul lagi sampai sebati

dah siap masuk dalam bekas. bakar dalam oven 180°c selama 45minit atau kekuningan (pandai² la korang tengok ek)
taraaaaa.......! dah masak ni la hasilnye. kek ni lembut betul & rasenye sodapppp......haha! puji diri sendiri.....ngeh²

SELAMAT MENCUBA

Thursday, November 19, 2009

sebelah kiri la plak

semalam pas keje amik mak kat umah trus zass g giant sebab mau beli periuk. tetibe beli periuk tau. bukannye ape sebab murah tu yang semangat g beli. kat giant tak lama pun. dalam kul 7 lebih dah gerak balik. so b4 sampai umah singgah pasar malam jap sebab nak beli makanan. mase tu dalam kul 8.05 malam. kat pasar malam pun kejap je. dalam kul 8.30 malam dah nak gerak balik. masuk je kete then rase tak sedap ati. rupe²nye................
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



cermin kete pecah.MyEm0.Com geram gile....! tapi nak wat camne bende dah jadi. 2, 3 bulan lepas cermin blakang aku pecah. tu sebab anak sedare aku potong rumput then batu terpelanting kene cermin kete. ni kene cermin belah kiri lak. dugaan betul. tapi alhamdulillah tak de pape yang hilang. just bag mak je yang lesap. mesti orang yang amik tu ingat dalam beg tu ade duit. padahal mase g pasar malam tu mak bawak wallet ngan hp. tak tinggalkan ape pun. beg tu kosong...

hoi pencuri! kalau ko amik periuk yang aku baru beli tu bleh gak ko jual. ni amik beg mak aku habuk pun tarak. hahahaaaa! (macam la pencuri tu baca blog aku.hehe..)

moral of the story jangan tinggalkan pape barang dalam kete yang leh menarik minat orang untuk mencuri barang tersebut. walaupun beg kosong. kalau tak jadi cam aku. dah kene ganti cermin kete baru. huhu...hati² ye kengkawan... MyEm0.Com


Wednesday, November 18, 2009

capek...

salam sume...aku capek bangat sebab kelmarin (isnin) aku baru sampai ke umah. dalam kul 830 malam aku selamat sampai dan sepanjang perjalanan balik from KL ujan lebat giler. terpakse la aku membuntangkan bijik mate supaye nampak jalan lebih clear. al maklum la rabun. so disebabkan kan penat berjalan aka shoping aku sambung cuti the next day. bantai tido sampai tengahari baru bangun. huhu....

MyEm0.Com

gambar sepanjang aktiviti bershoping nan ado. malas.....mood shoping lebih mencanak-canak dari mood bergambar. ekeke...ni ade sekeping dua je..kire ok la tu kan dari takde langsung. kali ni aku berjaya buktikan yang aku tak de shoping barang2 aku pun. sume barang2 untuk umah je. just ade terselit terbeli 1 suar mase g marks & spencer. oppsss! lupe lak ade beli 4 lai tudung mase g jalan TAR.ngehngeh...see dudu, org displin k....no handbag, no shoes, no shirt.....

ni gambar ari sabtu. mase otw balik from nilai. yang dalam beg plastik merah tu ade frame ayat kursi. yang besar depan aku tu cermin. beli 2 sebab mak aku pun terbekenan. fyi aku dok dalam kete kaki tak leh letak bawah. so melunjur atas seat. nasib baik nilai ngan serdang tu dekat...huhu


ni lak gambar ari ahad. otw balik umah from ikea. terpakse aku dok terselit je sampai terjongkit bahu. tempat duduk ngam2 je utk bontot aku. hehe...kat ikea ni terlebih shoping skit. 2 troli sbb byk barang2 dalam kotak. tapi bukan sume barang2 aku. campur barang yong ngan mak gak. tapi aku frust sbb ade 2 benda yang aku tak dapat beli sbb tak muat kete. nampak gaya cam kene repeat lagi ni...haha!

Thursday, November 12, 2009

tak sabarnyeeee...........

waaaaaaaaaa.....................dah lama tak update blog. banyak bende yang terjadi tapi malas nak citer. nanti rase marah, geram, sakit hati, kecik hati dan macam2 lagi. so better aku diam je....

ape yang tak sabarnye ni????? hehe...actually dis weekend aku akan menghabiskan duit aku + duit dudu untuk bershoping...yeeeeeeeeehaaaaaaaaaaaa!! sonoknye... macam yang aku bagitau tadi banyak bende yang terjadi so shoping is the best therapy. betul tak kengkawan? harap2 sume bende yang aku nak + hajati ade la.... dah panjang dah list yang aku wat ni..haha!

but dis time tak de la aku nak shoping barang2 aku sangat. selit sikit2 je. misi utama nak beli barang2 untuk umah. sebabnye insyaallah nanti aku aku berpindah dok umah sendiri. maybe ujung tahun ni tak pun next year. so aku nak start la beli sikit2 barang2 umah. nak beli sekali gus rabak la poket. hehe....

Wednesday, November 4, 2009

EYE TEST

dapat ni from my email. jom kite try test tengok mata kite ni ok ke tak. hehe....

blogger-emoticon.blogspot.com

Look at the picture below very carefully

Have u noticed the girl at the back?(pink shirt)
noticed her BUM?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Well.....look at the picture carefully
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
If ur answer is YES then go n see ur OPTOMETRIST!
what u see is the shoulder of the girl taking the picture


camne kengkawan???
blogger-emoticon.blogspot.com

Monday, November 2, 2009

lumrah orang makan gaji :D

Bila boss tiada di pejabat :
Bila boss panggil :
Bila kena hadiri mesyuarat :
Bila waktu rehat :
Bila dapat projek baru dari boss :
Bila tengah cari idea untuk projek baru :
Bila projek yang boss bagi susah nak buat :
Bila otak jam... :
Bila 'client' banyak songeh dan berlagak pandai :
Bila 'client' tukar fikiran saat akhir :
Bila boss suruh kerja lebih masa (OT) :


Boss suruh datang pejabat waktu cuti ada projek 'urgent' :
Bila dah terbuat silap pada projek yang boss bagi :
Bila projek disiapkan dengan jayanya :
Bila projek gagal :
Bila dapat gaji : HAPPENING!!!


macam betul je.hehe...saje je nak share ngan korang sume....