Thanks A Lot Guys ;D

Thursday, December 31, 2009

2010



lagi bape jam je nak melangkah ke tahun baru. bile cter pasal tahun baru ni ramai yang tanye pasal azam. so camne ngan azam korang tahun ni? dah tercapai ke? kalau tak tercapai leh postpone next year. aku malas le nak tanam azam ni. takot tak tercapai. bleh...?

tahun 2009 banyak sangat suke duka dalam hidup aku dan dudu. papepun aku bersyukur dengan ape yang berlaku. orang kate ade hikmah disebaliknye. dan yang paling best dekat nak ujung² tahun ni ade bende best yang jadi kat aku. tapi bende tu kite secret la dulu ek. bile sampai masenye nanti aku kasi pecah itu rahsia. hehe...

so kengkawan sume aku n dudu nak wish happy new year kat korang sume. semoga azam tahun 2010 ni tercapai.aminnnnn...!

*picture from google

Sunday, December 27, 2009

nobody by wonder girls





video clip ni sgt chomel. LAYANNNNNsssssssss.............

Friday, December 25, 2009

darwish turn 1


arini dawish anak my bff ejay n heikal berumur setahun. best tau sambut besday same ngan krismas. so every year mase besday darwish mesti cuti. senang nak celebrate. huhu... nway my bff ade wat sambutan besday darwish. tapi aku tak leh g sebab jauh. ye la wat kat nilai. kalau dekat dah lame aku g sane.

happy birthday darwish...! semoga panjang umur, sihat sentiasa n be a good boy ye sayang. ibu ana rinduuuuuuuuuuuu awish sgt². mmmmmmmuuaahhh!!!

*dis weekend pun cuti panjang. manyak syokkk! tapi yang tak bestnye dudu tak de g hutan belum. biase la ade program umno. minggu ni ade banyak kenduri kawen. so leh hentam makan nasi minyak banyak².hehehe.....Selamat Hari Natal bagi yang menyambutnye n happy holiday sume!

Wednesday, December 23, 2009

Tuesday, December 22, 2009

blackout



semalam al kesahnye blackout di kawasan umah aku. mak cakap start tak de letrik dalam kul 4pagi camtu. aku tak sedar pun sebab lena diulit mimpi.hehe.... yang aku sedar tak de letrik ni dalam kul 6pagi. tu pun sebab alarm berbunyi. kena bangun nak g keje....

tapi camne nak g keje kalau baju tak gosok? malam kelmarin tak sempat + penat sebab baru balik dari penang. so aku msg la ma gtau yang aku lambat skit masuk opis. nak tunggu letrik ade baru leh gosok baju then g keje. tungu punya tunggu last² pukul 11pagi camtu baru ade letrik. yahooooooooooo...! cuaca pun dh start panas kan. sonok la letrik dah ade. kalau tak memang jadi cacing kepanasan la dalam umah...

dok pikir² tak kan nak g keje dah kul 11. nak gosok baju lagi, siap lagi...kurang² amik mase 1 jam (ye...aku bersiap memang lame skit) so keputusannye aku amik cuti je la semalam...

pastu disebabkan cuti trus plan ngan dudu petang nak g amik kunci umah. akhirnye kunci berada di tangan. tapi banyak lagi bende yang nak diuruskan. tapi takde la sampai nak renovate umah tu. biar dulu la. lagi pun dok berdua je. just nak kemas ape yang patut. kalau bleh memang nak pindah secepat mungkin. dekat sikit ngan tempat keje. dah tua² ni tak larat la nak bawak kete jauh².huhu....

(images from google.TQ)

Thursday, December 17, 2009

awal muharram


syoknye esok cuti. yeayyy.....! mesti banyak plan kan weekend ni. cuti 3 ari tu. tapi yang pasti banyak juge orang kawen ujung minggu ni. ari sabtu ni officemate aku kawen then ari ahad aku g penang nak amik yong..

sempena tahun baru ni ape azam korang? azam yang dulu dah tercapai ke? kalau tanye aku... alhamdulillah hampir² tercapai. so korang sume aku nak wish salam maal hijrah n selamat berhujung minggu......



*pictures amik kat google. TQ

Monday, December 14, 2009

shawl lagi :D


sejak aku sker pakai shawl ni, memang pantang nampak kedai jual shawl. mesti gatal je tangan ni nak membeli. lagi syok membeli sejak aku beli penyangkut selendang/tudung ni. bile gantung sume shawl tu nampak cantek je tersusun.hehe....


ni shawl yang aku sempat sambar mase kuar beli barang ngan mak ari jumaat lepas. jangan tak caye, rege 7 helai shawl tu tak sampai rm40. murah kan? mane la aku tak giler membeli. ngehngeh...



Friday, December 11, 2009

kenduri-kendara

cuti sekolah ni banyak giler orang kawen. rasenye tiap² minggu aku makan nasi minyak. kawan aku mase sekolah dulu pun ramai yang kawen bulan ni (rabak la duit nk beli present.hehe..) minggu ni pun ade kenduri gak.1st anak YDP aku kat ipoh n 1 lagi dekat umah aku je. tapi kenduri yang kat umah ni special skit. sebab yang kawen tu anak pompuan pak andam aku dulu. confirm la meriah kan. pelamin pun sampai 2. mase aku balik umah semalam nampak diaorg ngah siapkan tempat santapan pengantin. english style tuu....

dan yang paling syok malam minggu ni mesti ade joget lambak. kitaorg kat kampung tu dah tak heran pun. sebabnye setiap kali kalau umah diaorg ade wat kenduri malam tu mesti ade joget lambak. yang lagi special kat joget lambak tu mostly yang datang 'mak nyah' atau 'pondan' ye. siap dressing kaw² la. cantik u........ kadang² tu tak dapat beza tiruan ke original.hehe...tapi yang bestnye kitaorg sume tak penah pandang rendah pada diaorg. sume dtg nak bergumbira. so pade sesape yang kawen tu selamat pengantin baru n happy weekend korang!




Thursday, December 10, 2009

Pendeta

aku sekarang jatuh chenta sama ini lagu. ni sume gara² tengok citer tari tirana la. memula tak de la aku sker sangat cter tu. biase² je. tapi bile dah lame tengok sronok la plak. lagi best bile dapat dengar lagu ni....

Naizle - Pendeta

sepanjang hidupku telah dihabiskan
segala masa dan usaha
kerana kamu

sepanjang jalanan ku telah luahkan
segala kata dan kenangan
bersama kamu

engkau siapa
di pentas samaran sang pendeta
asyik berpura

kau sebenarnya
sekuntum debunga wisteria
indah nan jelita
namun racun yang berbisa

Chorus
aku keliru sejuta lagu
kerna kekasihku
dia bukanlah namamu

aku mengaku belakangimu
dialah jiwaku
di singgahsana pendeta itu

setinggi anganku dia ciptakan
sayang fikitlah oh apakan
pengertianku

setinggi rinduku dibawa bayangan
sayang ke mana fenomena
ketulusanmu

apakah?

last 2 weeks dudu sakit² badan...
2 ari tak datang keje..
dudu tanye aku...
'awak pregnant ke yang?'....'saya sakit² badan ni'...
(sebabnye dulu mase aku 1st pregnant dudu memang sakit badan.sampai seminggu cuti tak datang keje. mase tu aku tak tau yang aku pregnant. tu sebab dia beria tanye aku bile dia sakit² badan ni)

MyEm0.Com

aku jawap 'TAK'...........
tapi period aku memang dah lewat pun....
kot² saje nak lambat ke...
sape tau kan...
memang nak check tapi tak berani.....
takut xde pape -ve.....
nanti keciwa..........

MyEm0.Com

so biar la dulu ek...
kot nanti kalau dah dekat 2 bulan lewat baru aku nak check...huhu
biar suprise skit....
so kengkwn yang baik hati...
tolong doakan aku n dudu ek...
thank you :)

MyEm0.Com

Wednesday, December 9, 2009

jiwa kacau ):



salam sume..lame tak menulis di sini sebab macam tajuk kat atas 'jiwa kacau'. sumenye bermula petang jumaat lepas. sumenye angkara si 'dia'. makin bertambah benci + menyampah aku ngan 'dia'. kali ni teruk aku dikenakan. sampai aku dapat surat tunjuk sebab ye. marah memang marah tapi aku tak cepat melatah. sebab tuduhan tu tak berasas. cukup la aku bagitau kat sini surat yang aku dapat tu menyatakan yang aku ni dah 2 bulan tak hadir bertugas tanpa sebab atau cuti. logik ke tak 2 bulan tak datang keje tu. ingat aku cuti bersalin ke? tapi nasib baik la ade kawan² sudi membantu. shima dan kakak, thanks a lot k.

tapi alhamdulillah sumenye dah settle. sebab ari senin lepas aku dah g mengadu hal pada boss besar. haha! sumenye udah terbongkar. tapi tak de la aku buruk²kan 'dia'. just cter perkare sebenar...

so sekarang mood menghapdet baru nak datang balik. aritu memang down gler. so nak g jenjln kat blog korang lak. daaaaa.......


Thursday, December 3, 2009

Quotes (Flowers)

*amik dari my email

Tuesday, December 1, 2009

BODEK

aku memang benci betul ngan orang yang kuat bodek. depan bos, depan orang sume nampak baik. tapi kalau belakang, nauzubillah. berlakon nombor 1. kalah rosyam nor, fasha sandha, dato' jalaludin hasan, ruminah sidek, nor fazura, sharifah amani, remy ishak, blablabla.... sume kalah la.

ape la nasib aku ni berjiran (opis) ngan orang camni. kadang² letih mata aku ni dok tengok lakonan mantap dia. sakit telinga aku bile dia dok mengata orang. kalau dah kuat bodek tu harus la gedik skali kan. mase memula 'dia' masuk keje dulu tu ok je aku tengok. tapi bile dah lame keje taring 'dia' dah mula keluar. ape yang wat aku menyampah sangat tu maybe sebab dia jiran terdekat aku. so 8am to 5pm dok nampak muka dia je. fyi kat opis ni pun ramai yang kureng skit ngan 'dia' ni pas 'dia' ade wat hal ngan staf² opis after majlis perasmian opis dulu. so 2, 3 kerat je la yang rajin melayan 'dia' ni....

MyEm0.Com

maaf....tujuan aku menulis ni bukan nak burukkan 'dia' tapi hanya luahan perasaan sebab aku memang dah tak bleh blah dengan perangai dia. aku tau nobody perfect. aku pun same tapi bile dah di luar batasan tu memang dah tak tertanggung rasenye. lame² bleh bengong aku jadinye kalau trus berjiran dengan 'dia'. harap² next year dapat aku jiran baru. biar orang lain lak meroyan tengok perangai 'dia'.

MyEm0.Com

*YA ALLAH...ampuni la dosa²ku ini. amin.....