Thanks A Lot Guys ;D

Tuesday, February 8, 2011

PERLU ke......?

aku memang rase annoying giler kalau terbaca kat status FB, twitter or blog pasal mummy² yang kononnye berjaya jage baby diaorang sampai montel bambam. pastu dok kondem or perli² baby orang lain yang tak bape nak montel bambam.

hello..........................kalau baby ko montel bambam tapi tak sihat nak wat pe. ingat baby yang tak montel bambam tak sihat ke?. ko tak yah nak wat statement 'eh...baby i baru bape² bulan berat dah bape² kg. nape baby u kecik....?'

setiap baby tu unik okey. tak yah nak ajar mak pak baby yang tak montel bambam tu camne cara nak jage anak bagi bambam. tolong la jage hati dan perasaan orang lain. tambah² yang 1st time jadi parents. tak ke kecik hati diaorang. mulut tak de insurans langsung. ish...... tak paham aku.

p/s : 1st entry for 2011 aku dah membebel .huhu.....

3 comments:

mizzyN said...

wau amarahnya, ada gak yang berlagak sampai tahap tu ye. baby gemuk tu memang la adorable tapi bak kata ko tak semestinya sihat. ada je yang makan banyak tapi stay kurus. kurus juga bukan tanda sakit. aku dari kecik sampai besar kurus keding, ok je wpun mak aku penat nak pam2 tapi tak besar juga.

Hana Kamaruddin said...

tau xpe.haha..! wlupn psl berat ni org xpenah ckp kt anak aku tp aku cam kesian kt parents lain yg kena. ko bersedia la nnt ye ;p

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Uik!!! Mummy Adelia membebel!!! Huhuhu!!! Adelia cute!!! Muahhh!!! ::.